Balkon hekwerk

Het hekwerk of de balustrade van uw balkon zorgt niet alleen voor veiligheid, maar bepaalt ook voor een groot deel de uitstraling van uw balkon en daarmee uw woning. Een balkonhekwerk kan modern en tijdloos zijn, maar ook klassiek en romantisch. Bij Balkonherstel zijn wij experts in het renoveren en herstellen, of het vervangen van het hekwerk bij uw balkon of dakterras, of het nou om een balkon hekwerk van staal, aluminium of hout gaat. 

Hekwerk voor uw stalen balkon

Voor uw stalen beton kunt u uiteraard kiezen uit alle mogelijke soorten hekwerk. Staal laat zich goed combineren met materialen als hout en glas, maar ook aluminium en rvs worden vaak gekozen voor het hekwerk bij een stalen balkon. Staal geeft een moderne en industriële uitstraling aan uw balkon en woning. Het biedt daarbij tal van voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo is staal een stevig en robuust materiaal, dat bijzonder duurzaam is wanneer u het goed onderhoudt. In tegenstelling tot hout is staal beter bestand tegen de elementen en kan vuil zich lastig hechten aan het oppervlak. Wanneer het hekwerk wel vies is geworden, kunt u het eenvoudig schoonmaken met een zachte spons en standaard schoonmaakmiddelen. Een hekwerk voor uw stalen balkon kan een strak ontwerp hebben, maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een klassieke stijl.

Spijlen hekwerk

Een groot deel van de mensen geeft de voorkeur aan een spijlen hekwerk op het balkon. Een hekwerk met spijlen heeft als voordeel dat het een goede beveiliging biedt, maar tegelijkertijd ook zorgt voor ruimtelijkheid en onbelemmerd zicht. Een spijlenhekwerk kan uiteraard van verschillende materialen gemaakt worden, zoals aluminium, staal, kunststof of hout. Bij Balkonherstel denken we tijdens de renovatie of het realiseren van uw balkon graag met u mee om een keuze te maken die past bij uw balkon en woning.

Frans hekwerk

De benaming ‘Frans balkon’ is een tikkeltje misleidend, want het gaat hier eigenlijk niet om een balkon, maar om een raamhek dat voor een raam of deur geplaatst wordt om te voorkomen dat iemand naar beneden kan vallen. Het is dus geen balkon waar u daadwerkelijk op kunt staan of zitten, maar het stelt u wel in de gelegenheid om op een veilige manier uw ramen en deuren op te gooien.

Een Frans balkon is er in verschillende formaten en stijlen. Zo kunt u kiezen uit een strak en modern Frans balkon, maar ook juist voor een elegante en klassieke uitstraling. Meestal is een Frans balkon gemaakt van staal of kunststof, maar ook een glazen Frans balkon behoort tot de mogelijkheden. 

Aluminium hekwerk balkon

Een van de grootste voordelen van een aluminium hekwerk op uw balkon, is dat zeer onderhoudsarm is en bovendien een erg lange levensduur heeft. aluminium hekwerk wordt niet snel smerig, en als het al vies geworden is kunt u het heel gemakkelijk reinigen met standaard reinigingsmiddelen en een spons of doek. Over roest hoeft u niet na te denken, want aluminium is corrosiebestendig. 

Dankzij de neutrale uitstraling van aluminium is het een materiaal dat bij vrijwel elke woning en elk balkon past.  Het is dan ook een populaire en duurzame keuze. U kunt kiezen uit verschillende formaten en soorten aluminium hekwerken, zoals de moderne aluminium lamelhekken, aluminium spijlhekken of aluminium plank hekken. 

Hout hekwerk

Vooral wanneer u de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling voor uw balkon of dakterras, is een balkon hekwerk van hout een geweldige optie. Het is wel belangrijk dat u dan kiest voor hardhout. Dit is beter bestand tegen weersinvloeden, schimmels en algen en heeft een langere levensduur. Het is daarmee een duurzamere keuze, waarbij u bovendien minder onderhoud hoeft te doen. Al heeft een hardhouten balkon hekwerk ook het nodige onderhoud nodig. Als u wel een ‘houtlook’ balkon hekwerk wilt, maar dan onderhoudsarm, dan kunt u ook nog een balkon hekwerk van kunststof overwegen. 

Balkon hekwerk op maat

Bij Balkonherstel werken wij graag met u samen om het door u gedroomde balkon of dakterras te realiseren of renoveren, zodat u weer kunt genieten van uw buitenruimte en uw woning in waarde toeneemt. Wij nemen daarbij onze jarenlange ervaring in het herstellen en realiseren van balkons mee, werken met materialen van hoogwaardige kwaliteit en denken graag met u mee om van uw balkon of dakterras een veilige en mooie toevoeging aan uw woning te maken. Wij brengen graag voor u in kaart wat de mogelijkheden zijn voor een balkon hekwerk op maat, zodat u op een veilige wijze kunt genieten van het uitzicht en de zon of juist de schaduw. Wilt u weten of wij bij u een balkon hekwerk op maat kunnen realiseren, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.