Houten Balkons

Renoveren en onderhouden van houten balkons

Veel woningen in Amsterdam komen nog uit de tijd dat de balkons van hout werden gemaakt. Tegenwoordig kampen veel van deze balkons met achterstallig onderhoud. Dit geeft een grote kans op houtrot, waardoor integriteit van de constructie in het geding komt. Dit resulteert er in dat constructieve delen volledig dienen te worden vervangen. In plaats van de constructie volledig te vervangen, kan deze ook gerenoveerd worden. Balkonherstel kan de slechte houten onderdelen vervangen en de goede houten onderdelen behandelen. Door het vervolgens goed in het schilderwerk te zetten en af te kitten, kunnen de balkons weer jaren mee.

Hoe wij te werk gaan?

Balkonherstel heeft een gestructureerde aanpak ontwikkeld om elk balkon weer helemaal in orde te brengen. Allereerst komen we bij de klant langs voor een grondige balkon inspectie. Hierbij kijken we niet alleen naar de zichtbare gebreken, maar checken we ook alles op houtrot en andere verborgen problemen. Vervolgens nemen we de keuzes en opties met de klant door en stellen we vrijblijvend een offerte op met een plan om de balkons in één keer goed aan te pakken.

Bij start van de opdracht komen we als eerst een gevelsteiger plaatsen om veilig en efficiënt te kunnen werken. Er zal tevens ook een groepsapp worden aangemaakt om snel en efficiënt te kunnen communiceren. Vervolgens wordt eerst het timmerwerk uitgevoerd, daarna het schilderwerk aangepakt en wanneer alles klaar is, wordt het project samen met de klant opgeleverd. Waarna de laatste opleverpunten worden gedaan en de steiger wordt weggehaald. Zo kunnen de balkons er weer jarenlang tegenaan en kunnen onze klanten weer volop genieten van hun buitenruimte.

Schilderwerk

Als het renovatiewerk gedaan is, werken wij uw balkon zorgvuldig af door het te schilderen. Al het houtwerk wordt eerst behandeld, geplamuurd, geschuurd en schoongemaakt. Oude verflagen worden indien nodig verwijdert. Vervolgens worden er twee lagen grondverf aangebracht, gevolgd door één of twee lagen lakverf. Alles wordt netjes afgekit en ook de gevels worden, indien gewenst, gesausd. Vanzelfsprekend is elke kleurstelling mogelijk. Daarnaast kunnen we ook al het kozijnwerk meepakken met het schilderwerk.

Gebruikte materialen

Bij Balkonherstel vinden we het belangrijk dat de balkons die wij repareren of bouwen niet alleen veilig en functioneel zijn, maar ook duurzaam en esthetisch mooi. Daarom maken we gebruik van hoogwaardige materialen en zorgen we voor een zorgvuldige constructie.

Onze constructieve balken zijn verduurzaamd of van hardhout, wat betekent dat ze extra bestand zijn tegen weersinvloeden en houtrot. Vaak worden de constructieve balken al in de fabriek of door ons in de opslag in de grond gezet. Dit zorgt niet alleen voor een snelle en efficiënte bouw maar ook voor een beschermlaag op de plekken waar je na het plaatsen minder goed bij komt. Voor de vloeren van onze balkons maken we veelal gebruik van composiet planken. Dit materiaal heeft een lange levensduur en is bovendien onderhoudsvrij. Daarnaast is er een ruime keuze aan type en kleur plank. Verder gebruiken we hoogwaardig plaatmateriaal zoals Okoume multiplex en Trespa kunststof voor de balkonkasten of privacyschotten en vervangen we met regelmaat de hekken voor nieuwe aluminium hekken gepoedercoat in de gewenste RAL-kleur.