Zonnepanelen op uw balkon

Uw balkon is een plek waar u lekker kunt opladen in het zonnetje. Maar u kunt uw balkon ook gebruiken om in datzelfde zonnetje energie op te wekken door middel van zonnepanelen. Op die manier maakt u optimaal gebruik van uw balkon. Vooral wanneer u in een flat of een appartement woont en zonne-energie wilt opwekken, kan dit een interessante optie zijn. Balkonherstel neemt uw duurzame plannen graag mee in de renovatie of realisatie van uw balkon of dakterras.

Mobiele zonnepanelen op uw balkon

Zonnepanelen zien we dikwijls in nette rijtjes of vakken bij elkaar op een hellend of plat dak van een woning of complex. Maar wanneer u in een appartement woont of in een flat, heeft u niet de mogelijkheid om zonnepanelen aan te leggen op het dak. Desondanks heeft u toch de mogelijkheid om te profiteren van zonne-energie en uw woning te verduurzamen met zonnepanelen.
Dat kunt u op verschillende manieren doen: u kunt kiezen uit zonnepanelen die door middel van montage aan uw balkon bevestigd worden, meestal aan de balustrade. Of u kunt kiezen voor mobiele zonnepanelen op uw balkon. De zogenaamde plug and play zonnepanelen, die eenvoudig kunnen verplaatsen of verwijderen wanneer dat zo uitkomt.
Deze mobiele zonnepanelen zijn ideaal voor op uw balkon of uw dakterras, maar u kunt ze ook meenemen in de camper of caravan, of wanneer u gaat verhuizen. Een kanttekening is dat mobiele zonnepanelen in vergelijking met standaard zonnepanelen een lagere opbrengst hebben, en wanneer ze een ingebouwde accu hebben ook veel minder duurzaam zijn. Wel zijn mobiele zonnepanelen goedkoper in de aanschaf en eenvoudig te gebruiken, waardoor u geen installateur nodig heeft.