Dakterras

Onderhoud dakterras

Een dakterras is een prachtige aanvulling zijn op elke woning, maar het vergt regelmatig onderhoud om het in goede staat te houden. Naast weersomstandigheden, kan het terras ook te maken krijgen met intensief gebruik door de gebruiker en het plaatsen van veel en/of zware meubels en plantenbakken. Hoewel kleine reparaties vaak zelf kunnen worden uitgevoerd, is het voor grotere klussen verstandig om een specialist in te schakelen. 

Balkonherstel kan in zo’n geval worden opgeroepen om de schade op te nemen en vrijblijvend een offerte op te stellen. De werkzaamheden kunnen variëren van het vervangen van vlonderplanken, constructieve balken of hekwerken tot het renoveren van dak huisjes. Kortom, om het dakterras in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud van essentieel belang.

Aanleggen dakterras

Een nieuw dakterras aanleggen is niet alleen een waardevolle toevoeging aan het woongenot, maar ook aan de waarde van uw woning. Hoewel het een investering vergt, is het dus zeker de moeite waard. Eigenlijk is er bijna altijd een vergunning nodig voor de aanleg van een dakterras. Indien deze er nog niet is kan Balkonherstel deze van A tot Z voor u regelen. 

Het aanleggen van een dakterras kan op verschillende manieren. Onder andere door houten balken direct steunend op het dak te plaatsen als het dak sterk genoeg is, of door stalen liggers steunend op de bouwmuren te plaatsen als dat niet het geval is. Het terras kan duurzaam worden afgewerkt met composiet planken en gepoedercoate aluminium hekwerken in verschillende kleurstellingen en typen naar keuze. Hiermee heeft u een dakterras voor de toekomst.

Dakhuis

Een dakhuis is ideaal voor het toetreden van een dakterras. Het is een fijn alternatief voor een dakluik en je kan daarnaast de ruimte goed gebruiken voor het opslaan van tuinmeubels of kussen. Verder kan het ook ideaal zijn voor een klein kantoortje met uitzicht over de stad of het plaatsen van een kitchenette zodat er niet elke naar de keuken gelopen hoeft te worden. Uiteraard is hier in de meeste gevallen ook een vergunning voor nodig. Balkonherstel kan voorzien in het gehele proces, van de vergunningsaanvraag tot en met de uitvoering en zal het dakhuisje naar wensen van de opdrachtgever realiseren.

Extra wensen opdrachtgever

Verder zijn er nog veel extra opties mogelijk voor een dakterras om het gebruiksplezier nog meer te vergroten. Balkonherstel kan deze uiteraard ook voor u realiseren. Zo kunnen er meubels op maat worden gebouwd, zonwering en overkapping worden geplaatst, buitenkeukens met BBQ worden aangelegd, een buitendouche en/of jacuzzi worden geïnstalleerd, elektra punten worden gemaakt en verlichting worden aangelegd. Het maakt niet uit hoe gek, u vraagt het, wij maken het!