Onderhoud aan gevels

Gratis balkoninspectie?

Onze specialist komt bij u langs voor een vrijblijvende offerte.

Onze werkwijze

Bekijk hier de werkwijze van Balkonherstel. Wij begeleiden u gedurende het hele traject.

lijn balkon

Buiten schilderwerk

Het buitenschilderwerk is een belangrijke maatregel om de buitenkant van een gebouw of object te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind, vorst, hitte en Uv-straling. Bovendien kan het ook de uitstraling van een object verbeteren en verfrissen.

Het proces van buitenschilderwerk omvat doorgaans verschillende stappen, waaronder het reinigen en voorbereiden van het oppervlak, het aanbrengen van een primer, het aanbrengen van één of meerdere lagen verf of vernis en het afwerken van de laatste lagen.

Als u advies nodig heeft over welk type verf het meest geschikt is voor uw specifieke situatie en hoeveel lagen verf nodig zijn voor een goede dekking, kan Balkonherstel u daarbij helpen.

Aanpakken van houtrot

Houtrot is een veelvoorkomend probleem op balkons. Het is belangrijk om het probleem snel aan te pakken om verdere schade te voorkomen. De eerste stap is om het aangetaste hout te verwijderen. Vervolgens moet het resterende hout behandeld worden met een houtrotstopper om verdere verspreiding van de rot te voorkomen. Eventuele gaten en scheuren moeten worden opgevuld met houtvuller en het oppervlak moet glad geschuurd worden.

Ten slotte moet het gerepareerde gebied worden geverfd om het te beschermen tegen verdere schade en om het er mooier uit te laten zien. Het is belangrijk om problemen met houtrot op balkons zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen.

Vervangen van kozijnen en glas

Het vervangen van kozijnen en glas kan nodig zijn om de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren of om beschadigde of verouderde materialen te vervangen. Het is belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om te voorkomen dat er vocht of lucht door de openingen binnendringt. Bij het vervangen van kozijnen moeten de oude kozijnen voorzichtig worden verwijderd en moet het nieuwe kozijn goed worden geïnstalleerd met behulp van de juiste materialen en gereedschappen.

Hetzelfde geldt voor het vervangen van glas: het oude glas moet voorzichtig worden verwijderd en het nieuwe glas moet goed worden geïnstalleerd om te voorkomen dat er vocht of lucht binnendringt. Door het vervangen van kozijnen en glas door professionals uit te laten voeren, kan de levensduur van het huis worden verlengd en kan de energie-efficiëntie worden verbeterd.

Onderhoud stenen gevel

Een stenen gevel is een mooie en duurzame optie voor elk gebouw, maar het vereist wel regelmatig onderhoud om het er goed uit te laten zien en in goede staat te houden. Het is belangrijk om de gevel regelmatig te reinigen met een hogedrukreiniger of een zachte borstel en mild schoonmaakmiddel om vuil en aanslag te verwijderen. Repareer scheuren en gaten onmiddellijk om verdere schade te voorkomen en onderhoud de voegen tussen de stenen. Door deze onderhoudstaken regelmatig uit te voeren, kan de levensduur van de stenen gevel worden verlengd en blijft het gebouw er mooi uitzien.

Impregneren voor metselwerken en voegwerk

Impregneren is een behandeling om metselwerk en voegwerk te beschermen tegen vocht en vuil. Het vermindert de opname van water in het materiaal, voorkomt schade door bevriezing en dooicycli en verlengt de levensduur van het metselwerk en voegwerk. Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen beschikbaar, en het is belangrijk om de juiste te kiezen en de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen.